Häromdagen bakade jag farväl-tårta till min bästa kollega Kristin, hon ska nämligen tillbringa tre månader i USA hos sin pojkvän som är där och jobbar. Egentligen är ju inte detta något att fira, iallafalll inte för oss som är kvar hemma... Men man får ta tillvara på alla tillfällen till go-fika! :)
Receptet kommer från Alla tiders choklad.
Choklad- och yoghurtkaka
1 2/3 dl vegetabilisk olja
1 2/3 dl naturell yoghurt
3 dl farinsocker
3 ägg
2 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk bakpulver
2 1/2 extra fint vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk natriumbikarbonat
50 g smält blockchoklad
Smörj en form, 23 cm, med hög kant och löstagbar botten. Vispa äggen lätt, tillsätt sedan olja, yoghurt och farinsocker. Vispa och blanda väl. Sikta ihop de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Rör slutligen ner den smälta blockchokladen. Häll i formen och grädda i 180 grader i 45-50 min. Låt kakan svalna i formen i ca 5 minuter och stjälp sedan upp den på ett galler för att svalna helt.
Vispa 2 dl vispgrädde och 2 dl naturell yoghurt till en tjock kräm. Dela kakan i tre bottnar och fyll den med yoghurt och bär, förslagsvis skivade jordgubbar.
Åhh, det var en underbart god tårta!! MUMSMUMS!!! kramar
SvaraRadera